سه‌شنبه ۲۱ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۹
تحول یعنی بدانیم وظیفه حوزه در عصر انقلاب چیست/ خود را با مقیاس امام(ره) و رهبری محک بزنیم

حوزه/ در اولین همایش «نهال قد کشیده» که پیرامون بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با طلاب حوزه علمیه تهران برگزار شد، طلاب به طرح دیدگاه‌های خود در این زمینه پرداختند و از توصیه های تولیت حوزه علمیه مروی بهره مند شدند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از تهران، در ابتدای این همایش که به همت خانه طلاب تهران برگزار شد، حجت الاسلام شیرمحمدی، طلبه مدرسه علمیه مشکات، با اشاره به تأکید ویژه ای که رهبری روی مسائل درسی داشتند، گفت: «این تاکید، از این جهت بوده که مبادا تحول و ورود به حیطه های سیاسی و اجتماعی موجب کمرنگ شدن علمیت طلاب شود. مقام معظم رهبری در دیداری که با اعضای مجلس خبرگان رهبری داشتند فرمودند وقتی می گوییم تحول به این معنی نیست که نیمه سوادها و بی سوادها آن را انجام دهند. حال جای این سوال مطرح است که مصداق این صحبت کیست؟ اگر طلاب پایه و مقدمات باید این تحول را ایجاد کنند، این دو بیان چگونه با یکدیگر قابل جمع است؟»

لزوم پیوند مستحکم مدیریت و بدنه حوزه

سخنران دوم همایش، حجت الاسلام منصوری، طلبه مدرسه خاتم الاوصیاء(عج)، ضمن اشاره به وظایفی که حوزه هنوز نتوانسته انجام دهد، نقایص مدیریتی را زمینه ساز این چالش دانست و گفت: «باید به دنبال راهکاری برای این باشیم که بدنه حوزه را به مدیریت حوزه پیوند بزنیم.»

طلاب به بلوغ انقلابی رسیده اند

در ادامه، حجت الاسلام فشندی طلبه مدرسه بقیة الله(عج)، ضمن مقایسه دیدار اخیر با دیدار سال گذشته حوزه تهران،  بیان کرد که حضرت آقا اصرار داشتند که با طلاب حوزوی دیدار کنند تا صحبت های آنان را بشنوند. در این دیدار، لُبّ مطلب این بود که این نکته را به محضر ایشان برسانیم که طلاب، به بلوغ انقلابی خود رسیده اند و این امر محقق شد.

وی، دو نکته از فرمایشات مقام معظم رهبری را حائز اهمیت بیشتر دانست و اظهار داشت: اول این که طلبگی راه انبیاست با تمام توفیقات و مشقات و نصرت ها و در این راه نباید معطل کسی ماند. دوم اینکه پیش برندگی حوزه بر عهده خود طلاب جوان است اگرچه مسئولین نیز باید وظیفه خود را انجام دهند. جمع این دو نکته یعنی برای ساختن حوزه مطلوب. ما طلاب جوان باید بدون در نظر گرفتن موانع و با امید و عزم، آستین بالا بزنیم و دست به کار شویم.

انقلابی بودن را تعریف کنیم

حجت الاسلام شاهنوش، سخنران چهارم تریبون آزاد تعریف انقلابی بودن و نسبت آن با عرصه علمی را موضوع بحث قرار داد، و گفت: «باید انقلابی بودن را معنا کنیم، آیا می توان میرزای شیرازی را هم انقلابی دانست؟ ایشان با فتوای خود انقلابی به پا کرد، می‌خواهم بگویم که با تقویت عرصه علمی هم می توان انقلاب کرد. من قبول دارم که بخش مدیریتی حوزه دارای اشکالاتی است ولی این تمام مطلب نیست، این نقایص را خودمان باید برطرف کنیم کما اینکه حضرت آقا فرمودند ولی به فرمایش ایشان 10-15 سال آینده همین مدیریت به عهده شماست اگر بعد علمی را قوی نکرده باشیم می خواهیم چه کنیم؟»

تحول یعنی بدانیم وظیفه حوزه در عصر انقلاب چیست

در ادامه آقای بیگدلی، طلبه مدرسه بقیه الله(عج)، به این نکته پرداخت که تحول یعنی بدانیم وظیفه حوزه علمیه در عصر انقلاب چیست و برای درک ضرورت تحول، باید ضرورت نیاز به انقلاب اسلامی و جامعه اسلامی را درک کرد. اگرچه قصور و کوتاهی در نسبت حوزه و انقلاب اسلامی دو طرفه است و باید انقلاب را برای حوزه و حوزه را در تراز انقلاب شناساند.

باید نهال قد کشیده را با معرفت آبیاری کرد تا تنومند شود

حجت الاسلام قمی  به عنوان سخنران بخش پایانی تریبون آزاد این همایش گفت: مبارزه را باید حس کرد، مبارزه برای هر جا متناسب باید باشد، مبارزه در جنگ نظامی و جنگ نرم فرق دارد، مبارزه در جبهه حق در کنار انبیاء، ساز و کار خودش را دارد. باید مبارزه را باور کرد باید این نهال قد کشیده را با معرفت آبیاری کرد تا تنومند شود.

خود را با مقیاس امام(ره) و رهبری محک بزنیم

وی در ادامه، مروری بر بیانات امام خمینی(ره) و آیت الله العظمی خامنه ای در رابطه با موضوع مبارزه داشت و به این سؤال رسید که آیا واقعا ما در این مبارزه شریک هستیم یا نه؟ محاسبه نفس کنیم، خودمان را بسنجیم. باید امام را دوباره شناخت و خود را با مقیاس امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب محک زد تا بفهمیم در کجای جبهه حق قرار داریم و مسئولیتمان چیست؟

این همایش با سخنرانی استاد تحریری، تولیت محترم حوزه علمیه علمیه مروی، پایان پذیرفت.

انتهای پیام 313/42

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha